Teknoloji

Türk Telekom geliştirdiği erişilebilir yaşam teknolojileri ile hayata değer katıyor

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle teknolojiyi düzene ve faydaya dönüştüren Türk Telekom, görme engellileri bilgi ve sanatla buluşturmaya devam ediyor. Ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde teknoloji alanındaki bilgi birikimini kültür sanat alanına aktaran Türk Telekom, Sesli’nin rehberliğinde görme ve işitme engelli sanatseverlere engellerin ötesinde bir deneyim sunuyor. AKM’nin iç ve dış mekanlarında basamak uygulaması. Türk Telekom, Türkiye’nin ilk sesli kitap hizmeti olan Telefon Kütüphanesi’ndeki kitap sayısını 3.000’e çıkardı.

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını ‘herkes için erişilebilir iletişim’ ilkesi ve ‘insan odaklı’ yaklaşımla sürdüren Türk Telekom 7-14 Ocak Görme Engelliler Beyaz Baston Haftasıyılında yaptığı açıklamada teknolojiyi yetkinliğe ve faydaya dönüştüren projelerine devam ettiğini belirtti.

Türk Telekom Kurumsal İrtibat Müdürü Arif Sancaktaroğlu, “’Türk Telekom olarak,

Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımıza ‘Türkiye için Değer’ mottosuyla devam ediyoruz. Bu çalışmaların temeli, erişilebilir bir yaşam için teknoloji anlayışıdır. Bu kapsamda engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulama ve projeleri hayata geçiriyoruz. Örneğin, yakın zamanda ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’nde görme ve işitme engelli kullanıcıların iç ve dış mekanlarda rahat bir taraf bulmalarını sağlayan Sesli Adımlar uygulamamızı hayata geçirdik. Telefon Kütüphanesi uygulamamız ile 3.000 sesli kitabı görme engellilerle buluşturuyoruz. Teknolojiyi insanların güzelliği ve yararına sunan bir kurum olma vizyonumuzla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kültür ve sanatın kalbi ‘AKM’de erişilebilir yaşam teknolojileri

Türk Telekom, ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde teknolojik birikimini kültür sanatla harmanlarken, erişilebilir sanat için çalışmalarına devam ediyor. Görme engelli bireyler, taşınabilir cihazlarına indirdikleri Sesli Adımlar uygulaması ile AKM’nin açık ve kapalı alanlarında kimseye ihtiyaç duymadan özgürce vakit geçirebiliyor. “Ses Adımları”Atatürk Kültür Merkezi ana ve alt girişleri ile otopark, sinema, kütüphane, tribün salonu, restoran ve kafeler ile Türk Telekom Opera Salonu dahil tüm girişlerden dış kapıdan iç hol kapılarına kadar acil servise kadar çıkışlar, sesli ve kolay simgelerle yönlendirme sağlar.

Telefon Kitaplığı ile bilgiye erişimde fırsat eşitliği

Türk Telekom’un Türkiye’deki ilk telefonda sesli kitap hizmeti “Telefon Kitaplığı” zenginleştirilmiş içeriği ile görme engellilere ulaşan kitapların sesi olmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliğiyle hayata geçirildi. “Telefon Kitaplığı” Kitaptaki kitap sayısı 3.000’e ulaştı. Çok satan kitapların yanı sıra görme engellilerin okumak isteyeceği kitaplar da ekleniyor. “Telefon Kitaplığı”Romandan şiire, tarihten kişisel gelişime.  50 farklı kategoride ve uygulamada yer alan sesli kitap “Masalar Konuşur” İçeriği sayesinde dünyaca ünlü 30 adet sesli-tanımlayıcı tabloya taşınabilir telefonlarından kolayca ulaşabilirler. Her zaman görme engellilerin bilgiye ulaşabilmesi için geliştirilmiş olan Telefon Kitaplığı uygulaması, sesli kitapların yanı sıra hizmetinizdedir. İlaç Barkod Okumave Para Tanıma fonksiyonları günlük hayatlarını kolaylaştırır. Ayrıca dileyen herkes gönül rahatlığıyla Türk Telekom Kitaplara Sesuygulama için görme engelliler için özel kitaplar söyleyebilir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu