Yaşam

Tüpraş’ın Batman Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğü ‘Genç Zihinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimciliği Programı’ ilk mezunlarını verdi.

Programa katılan 40 üniversite öğrencisi; Girişimcilik, teknoloji ve inovasyon alanlarında edindikleri eğitim ve deneyimlerle geleceklerini şekillendirmeye katkı sağlayacak birçok yetkinlik kazandılar.

  Tüpraş’ın Batman Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Genç Zihinlerde Yenilik ve Kadın Girişimciliği Programı’ Sertifika Töreni, 17 Ocak 2024 tarihinde Batman Üniversitesi Merkez Yerleşke Rektörlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sertifika törenine, Batman Valisi Eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Şahide Akbulut, Meslek Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Gör. Mehmet Akif Kay, Batman Rafinerisi Müdürü Volkan Demirtaş, Tüpraş Kurumsal İrtibat Müdürü Çiler Teber, Tüpraş İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetin, İnovasyon Koordinatörü Melis Yirçi, akademisyenler ve öğrenciler katıldığı program. Katılımcılara değerli katkılarından dolayı teşekkür edilirken, başarılı genç beyinlere de sertifikaları takdim edildi.

Tüpraş’ın ‘Genç Zihinlerde ve Kadınlarda İnovasyon Programı’nın ilk etabında tüm öğrencilere yönelik İnovasyonun ve Girişimciliğin Temelleri Seminerleri düzenlendi. İkinci aşamada ise değerlendirmeler sonucunda seçilen 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinden oluşan 40 kişilik gruba yoğun girişimcilik eğitimi verildi. Tüpraş’ın üniversite öğrencilerine özel olarak içeriği hazırladığı Girişimcilik Programı’nın yüzde 60’ını kız öğrenciler oluşturdu.

Öğrenciler Tüpraş’ın deneyimli mentorlarıyla çalışma fırsatı buldu

   Yenilikçi fikir geliştirme, yeni girişim kurma, problemi anlama, analiz tasarlama, pazar araştırması, iş modeli bileşenleri, girişimcilik araçları ve sunum teknikleri gibi modüllerden oluşan program aracılığıyla öğrenciler problem çözme ve ürün geliştirme yetkinliklerini geliştirdiler. Projelerini başarıyla tamamlayıp sunumlarını yapan öğrenciler Girişimcilik Programı Katılım Sertifikasını almaya hak kazandılar.

Tüpraş’ın kurum içi girişimcilik programını deneyimleyen mentorlar da programa katkı sağladı. Mentor desteğiyle girişimcilik projeleri üretmek üzere kümeler halinde çalışan katılımcılar, proje fikirlerinin ticarileşme aşamasında girişimcilik ekosistemine yönlendirildi.

  “Bu program üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden biridir.”

 Öğrencilerin sunumlarının ardından sertifikaların verildiği törende konuşan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir , öğrencilere bu işbirliği sayesinde benzersiz bir deneyim ve bilgi sağladıklarını ve “Bu program üniversite-sektör işbirliğinin en iyi örneklerinden biridir. Gençlerimizi inovasyon ve girişimcilik alanında destekleyerek, Geleceğe daha güvenle bakın.” Şu şekilde konuştu:

Ütü Sözlerini şöyle sürdürdü: “Programın öne çıkan bir diğer yönü de genç beyinlerin desteklenmesiydi. Kadınların iş dünyasında daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştaylar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Genç Zihinlerde Yenilik ve Kadın Girişimciliği Programı katılımcılara değerli kazanımlar sağladı. Önümüzdeki yıllarda da benzer projelerle gençlere ve kadın girişimcilere destek çalışmalarının artarak devam edeceğine ve bu tür işbirliklerinin ülke ekonomisine değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

“Kadınların daha görünür olduğu güçlü girişimcilik ekosistemleri yaratma hedefimizin ilk adımını Batman’dan başlattık.”

 Genç Zihinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimciliği Programını tamamlayan öğrencileri tebrik ediyoruz. Tüpraş Kurumsal İrtibat Müdürü  Çiler Şengelir Teber,Programın yürütülmesinde büyük emeği geçen Batman Üniversitesi Rektörü’ne, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne, Meslek Merkezi’ne ve tüm akademisyenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Kadınlar (UN Women) Nesiller arası Eşitlik Forumu’nda Koç Holding’in küresel liderliği kapsamında taahhütlerine katkı sağlayacak bir dizi faaliyet başlattık. Bu çalışmalarımızın ilk adımını Batman Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğümüz Genç Zihinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimciliği Programı ile attık. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca çok çalıştılar. İklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlayacak projelerden, üniversite öğrencilerine yönelik mentorluk uygulamasına, kişisel sağlık testlerinden engellilere yönelik uygulamalara kadar pek çok farklı konuda yenilikçi projeler üreterek programı tamamladılar. Hatta bir grubumuz kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda çalışma yaptı ve acil durumlar için bileklik tasarladı. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonucunda inovasyon ve teknoloji alanında projeler üreterek kendilerini geliştirme fırsatı buldular. “Burada kazanacakları girişimcilik deneyimi mesleklerine yansıyacak ve öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak.”

Teber , sözlerini şöyle sürdürdü: “Programa katılmaya hak kazanan 40 kişilik öğrenci grubuna girişimcilik eğitimi verirken, üniversite genelinde düzenlediğimiz seminerlerle de yüzlerce öğrenciye ulaşma şansı yakaladık. Batman Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğümüz programda edindiğimiz deneyimler, diğer rafinerilerimizin bulunduğu illerde de bize yol gösterecek. “Farklı üniversitelerle işbirlikleri yaparak genç kadınların inovasyon ve teknoloji ekosisteminde daha fazla yer almasına rehberlik etmeyi hedefliyoruz.”

Tüpraş İnovasyon ve Girişim Sermayesi Müdürü Funda Çetinhalbuki,   “Programımızın içeriğini, öğrencilerimizi yaşadığımız çağda yaşanan büyük değişim ve dönüşüm sürecine hazırlamak amacıyla tasarladık. Fikir üretiminden iş modeli temellerinin tasarlanmasına kadar hazırladığımız tüm içeriği katılımcılarımıza aktardık. Batman’da uygulamalı eğitimler düzenledik ve süreci online mentorluklarla destekledik. Şirketimizin girişimcilik programlarında farklı iş birimlerinden arkadaşlarımız da süreç boyunca bize destek oldular. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında kız öğrencilerin katılımını ön planda tuttuğumuz programımızda fikirlerin hayata geçirilmesi süreçlerini deneyimledik, katılımcılarımızın ekip çalışmalarını ve projelerini gerçekçi bir yaklaşımla aktararak sunum becerilerine katkıda bulunmaya çalıştık. sıkı metodoloji. Çalışma arkadaşlarımızın girişimci ruhları, öğrenme arzuları ve gelişimlerini izlemek bizleri büyük memnun etti. “Tüm katılımcıları canı gönülden kutluyor, öğrencilerimiz başta olmak üzere Batman Üniversitesi’ne ve proje grubunda yer alan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tüpraş, Teknolojide Kadın ve İnovasyon Programıyla 100 bin kız öğrenciye ulaşacak

  Tüpraş, Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Örgütü’ndeki küresel liderliği kapsamındaki taahhütlerine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği “Teknoloji ve İnovasyonda Kadın Programı” ile kız çocuklarının STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarında çalışmasını teşvik etmeyi hedefliyor. Birim (BM Kadınları) Nesiller Eşitlik Forumu. Kız çocuklarının potansiyelini ortaya çıkarmayı, onları teknoloji ve inovasyon alanlarında teşvik ederek çalışma hayatlarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Projenin ilk adımını ‘Genç Zihinlerde İnovasyon ve Kadın Girişimciliği Programı’ ile başlatan Tüpraş, 2027 yılına kadar 90.000’i ortaokul, 10.000’i üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 100.000 kız öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. bu alanda gerçekleştirdiği farklı eğitimlerle dikkat çekiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu